Jelenlegi hely

Négyes és ötös fonás

A négyes és az ötös fonás a kosár, illetve a kalácsfonáshoz hasonlít leginkább. Egyik technika elsajátítása sem egyszerű, de megéri időt szánni rá, hiszen a végeredmény önmagáért beszél. Nincs másra szükség, mint egy fésűre és egy hajgumira. A négyes esetében 4 részre kell osztani a hajat, míg az ötös fonásnál 5 egyenlő részre. A két fonási technika kissé eltérő, de egy dolog közös bennük: csodás frizura alakítható ki mindkét fonási technikával.

 

Mennyire nehéz a négyes és az ötös fonás?

Kissé bonyolult, de gyakorlással könnyen elsajátítható.

 

Milyen ideális hajhosszt igényelnek?

Hosszú haj szükséges az elkészítésükhöz, ami póthajjal is megoldható.

 

Négyes fonás

A négyes fonás hasonló a hagyományos fonathoz, azonban egy extra fonattal tesszük egyedibbé a frizurát. Először 4 egyenlő részre osztjuk a hajat, majd érdemes fejben megszámozni a 4 tincset 1-től 4-ig, így könnyebben tudunk haladni a fonással. A 2-est keresztezzük az 1-essel, valamint a 4-est a 3-as tinccsel. Ha ez megvan, középen keresztezzük az 1-est a 4-es tinccsel. Számozzuk meg újra a szakaszokat, és folyatassuk ezt a folyamatot. Addig ismételjük a lépéseket, amíg el nem érünk a hajvégekig. Végül rögzítsük a fonatot hajgumival. Göndör és egyenes hajjal egyaránt elkészíthető, hiszen mindkét esetben kifinomult megjelenést kölcsönöz viselőjének.

 

Ötös fonás

Az ötös fonás egy rendkívül látványos fonat, mely 5 tincs felhasználásával készül. Kellő gyakorlással nem olyan nehéz elkészíteni. Először 5 egyenlő részre kell osztani a hajat, majd a bal oldalon lévő szélső tincset át kell emelni a jobb oldalon lévő 2. legszélső tincs helyére. A másik oldallal is ugyanezt a műveletet végezzük, és így tovább. Hol fent, hol lent haladjunk az egyes tincseken való átlépésnél. A kilógó hajszálakat be lehet göndöríteni, így romantikusabbá varázsolva a frizurát.

Tipp: A bonyolultsága miatt érdemes oldalra fésülni a hajat, és úgy fonni, így könnyebben elkészíthető mind a négyes, mind az ötös fonás. Mindkét fonat feldobható csattal vagy szalaggal, de egyébként nem igényelnek semmilyen további kiegészítőt.

 

Mennyibe kerül? 

A négyes és az ötös fonást leginkább frizura készítésnél használjuk. Az alkalmi frizura ára változó.

 

Bármelyik fonási technika mellett is dönts, a siker garantáltan nem marad el! Ha profi szakemberre bíznád a csodás négyes vagy ötös fonás elkészítését, akkor keress fel bennünket. Ha pedig bármilyen kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

KAPCSOLAT