Jelenlegi hely

Parketta fonás

Szeretnéd követni a legújabb trendeket frizuráddal, de közben kényelemre és egyszerű kezelhetőségre is vágysz?

 

A parketta fonás egy rendkívül népszerű fonási technika, mely a haj fejre fonásával készül különféle mintákban. Nem csoda, hogy ennyien választják ezt a hajviseletet, ugyanis kényelmes, praktikus és többféle mintával is meg lehet bolondítani. Egyedi hajviselet, ami nem lóg folyton a szembe, és még divatot is teremt. Nagyszerű megjelenést kölcsönöz az esti szórakozásra, a strandra vagy csupán egy egyszerű hétköznapra is.

 

Mennyire nehéz a parketta fonás?

Mintától függően lehet közepes nehézségű, valamint egészen bonyolult is.

 

Milyen ideális hajhosszt igényel?

Bármilyen hajhosszhoz megfelelő a parketta fonás, nem szükséges póthajjal kiegészíteni.

 

Parketta fonás

A parketta fonáshoz először válasszuk szét a hajat, és a maradék hajat tűzzük el csattal, amíg fonunk. Osszuk 3 részre a fonni való hajat, és kezdjük el a fonást. Fonás közben ügyeljünk arra, hogy mindig alulról adjunk hozzá újabb tincseket. Ha a végéhez érünk, rögzítsük hajgumival a fonatot. Így folytassuk tovább a többi tinccsel is, ügyelve arra, hogy azonos méretűek legyen a tincsek. Az elkészítési idő nagyjából 15-40 perc hajhossztól és minta bonyolultságától függően. Saját hajból is elkészíthető megfelelő hajhossz esetén (min 15-20 centi), de póthajjal is kérhető. A parketta fonás tartóssága körülbelül 1 hét, póthaj esetén 1-2 hét. Ha feltűnőbb fonatra vágysz, akkor bátran kiegészíthető színes tincsekkel.

Tipp: Időbe telik a parketta fonás tökéletesítése, azonban ha nagyobb fonatokkal kezdesz és gyakorolsz, akkor valódi mestere lehetsz a technikának. Nagy segítség, ha fonás közben a haj többi részét eltűzzük. Vizet is fújhatunk a hajra, hogy megkönnyítse a fonást.

 

Mennyibe kerül? 

Változó, függ a stílustól, valamint hogy póthajjal vagy póthaj nélkül kérik-e.

 

Bármelyik fonási technika mellett is dönts, a siker garantáltan nem marad el! Ha profi szakemberre bíznád a parketta fonás elkészítését, akkor keress fel bennünket. Ha pedig bármilyen kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

KAPCSOLAT