Mi sem lehetne jobb hír, minthogy két év kihagyás után újra vannak fesztiválok. Habár már néhány nagyobb fesztivál véget ért, még bőven akad a nyár utolsó hónapjára is program. Te is ellátogatsz valamelyik fesztiválra? Támogatjuk az ötletet, hisz mindenkinek jár a szórakozás, és legalább kicsit ki tudsz lépni a komfortzónádból. Vagány szettek, feltűnő smink, csilli-villi kiegészítők, fejpántok, kalapok, na és persze a fesztivál haj sem maradhat ki. Ahány ember, annyiféle frizura, de ezek közül is a különféle fonatok a legnépszerűbbnek. Ami nem véletlen, ugyanis kényelmes, stílusos és a nagy bulizásban is állja a sarat. Szeretnél inspirációt gyűjteni, hogy milyen hajjal indulj neki fesztiválozni? Hoztunk néhány trendi fonott haj változatot, ami biztosan minden fesztiválon fel fog tűnni.

Ha fesztivál haj, akkor csakis fonott haj

A kiengedett hajjal általában nem lehet mellélőni, kivéve nyáron. Miért mondjuk ezt? Ha már jártál nyáron koncerten vagy fesztiválon, akkor te is tudhatod, hogy a kiengedett haj ebben a hőségben még jobban melegít, ráadásul a nap végére már össze-vissza áll. Talán emiatt is választják egyre többen a fonásokat fesztivál hajnak, hisz praktikus, stílusos viselet, ami bírja a strapát. És hogy milyen legyen? Ennek csak a képzeleted szabhat határt, ugyanis számtalan változatban el lehet készíteni, akár színes póthajjal kiegészítve is. Íme, 5 kihagyhatatlan fesztivál haj, amivel biztosan kitűnsz majd a tömegből:

Egy régi-új trend: a buborék fonás

Hallottál már róla? Pedig idén az egyik legkedveltebb változat lesz sokoldalúsága és stílusos kinézete miatt. A buborék fonást már az elmúlt évtizedben (sőt, még korábban) is több sztár viselte, de igazán népszerűvé csak az utóbbi időben vált. Erről főként az HBO-n szereplő Eufória című sorozat tehet, pontosabban a Cassie-t játszó Sydney Sweeney, aki újra divatba hozta ezt a trendet, méghozzá sokkal vagányabb formában, mint korábban. A lényege, hogy készítesz egy copfot (akár 1 vagy 2 is lehet), ezután pedig vékony, átlátszó gumikkal több helyen begumizod. Ha a végére értél, a két hajgumi közötti részt húzd egy kicsit szét mindkét irányába, mert így jön létre a buborékforma. Úgy mutat a legjobban, ha a haj egyenletesen van begumizva, illetve még apró kiegészítőkkel tovább fokozhatod a látványt. Egy biztos: ez a frizura igazi fesztiválhangulatot kelt!

Póthajas fonás a színesebb megjelenéshez

Egy állandó kedvencnek számít a póthajas fonás, mivel számtalan szín közül lehet válogatni a természetes hajszínektől kezdve a színes tincsekig (akár többet is egyszerre). A póthajas fonás igazán egyedivé teszi a megjelenést még rövidebb haj esetén is. Emellé már nincs szükség plusz kiegészítőre, hiszen egy rikító szín vagy színek önmagukban is igen feltűnőek. Amúgy is csak elvesznének benne a kiegészítők.🙂 Attól pedig nem kell tartani, hogy károsítja a hajat, mivel a póthajat egyszerűen csak bele kell fonni a hajba, így biztonságosan és könnyedén el is lehet majd távolítani a buli végeztével. Fontos, hogy ezek a szintetikus póthajak csak egyszer használatosak, emiatt többször már nem tudod felhasználni őket.

fesztivál haj fonott haj póthajas fonás hajfonat szigetszentmiklós fonás fantastichair hajstúdió

Ajánlatunk:

Szerinted is szuperek ezek a fonatok, de úgy érzed, te nem tudnád profin elkészíteni egyiket sem? Semmi gond, hisz ezért vagyunk mi. 🙂 A szigetszentmiklósi Fantastichair Hajstúdióban a hagyományos fonott haj mellett egyedibbnél egyedibb hajfonásokat is készítünk már hosszú évek óta. Ha egy olyan fesztivál hajat szeretnél, amit biztosan mindenki megcsodál, és még strapabíró is, akkor jelentkezz be hozzánk online vagy elérhetőségeink egyikén!

Ó, és még valami: A cikk végén mutatunk néhány nálunk készült hajfonatot is.

Halszálka fonás, a kihagyhatatlan fesztivál haj

Különleges mintát szeretnél? Most megtaláltad, hisz a halszálka fonásnál különlegesebbet nehezen lehet találni. Első pillantásra bonyolultnak tűnhet, ám valójában nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. A klasszikus hajfonástól eltér, mivel nem 3, hanem csak két tincset kell fonni felváltva. Először a széleken leválasztasz egy-egy vékony tincset, majd a jobb oldalit áthelyezed a bal oldalra, a bal oldali vékony tincset pedig a jobb oldalra. Tincsről tincsre haladj lefelé, hogy kirajzolódjon a jellegzetes halszálka minta. Ha kész, akkor egy kicsit szét is húzhatod a fonatot a lazább, dúsabb hatás érdekében. A halszálka fonás egyedi textúrát ad a kontynak, ezért érdemes kontyban is elkészíteni. Nem mellesleg jobban megtartja így a fonatot.

Nagyobb fesztivál, nagyobb fonat

Látványos, de gyorsan elkészülő frizurát szeretnél? Próbáld ki az óriás fonatot! Ahogy neve is sugallja, ez a fonat nem pici fonatokból áll, hanem egy, nagy fonatból. Csupán annyit kell tenned, hogy a fejed tetején összegumizod a hajad lófarokban, majd fond be a hajad jó vastag tincseket alkotva. Egy picit lazíthatsz is rajta, így még szuperebb lesz. Keress egy erős hajgumit és néhány hullámcsatot, és készíts egy óriás fonást a következő buliba!

fesztivál haj fonott haj póthajas fonás hajfonat szigetszentmiklós fonás fantastichair hajstúdió

Ha szabadjára engednéd hajad…

Mégsem szeretnéd teljesen befonni hajad? Jó választás a félfonat, aminél csak egyszerűen elkezded a fejed tetején fonni a hajad, és maximum a közepéig fonod. Az alsó rész így szabadon marad, de mégsem egy egyszerű kiengedett haj lesz belőle, hanem valami egyedi a fonatnak köszönhetően.

Mutatunk néhány nálunk készült hajfonatot:

Ha fesztivál, akkor nincsenek szabályok, ami alól a haj sem kivétel. Csak egy valamit jegyezz meg: bármilyen fesztivál hajat is választasz, érezd jól magad és légy magabiztos. Ha pedig úgy érzed, hogy nálunk készíttetnéd el fesztivál hajad, akkor várunk szeretettel Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban! Vesd bele magad a fesztiválokba trendi fonott hajjal!