Már megfogalmazódott benned a gondolat, hogy szeretnél dúsabb, hosszabb frizurát, és ehhez a legegyszerűbb megoldás a póthaj felrakásra? Van néhány dolog, amire mindenképpen oda kell figyelni ahhoz, hogy ne csak a saját tincseid, de a póthaj is sokáig szép maradjon. A következő cikkünkben elmondjuk, hogyan ápold pót tincseidet a nyári időszakban.

Mielőtt rátérnénk a póthaj speciális ápolására, ismételjük át egy kicsit, mik a nyár legfontosabb kellékei a haj szempontjából. A forró nyári napokon különösen oda kell figyelni a haj megfelelő ápolására és hidratálására, amihez, mint mindig, most is a professzionális termékeket javasoljuk a drogériásokkal szemben. Ezek a termékek több hatóanyagot, több védő és ápoló összetevőt tartalmaznak, megóvják a hajszerkezetet a környezet káros hatásaitól.

A hővédőt a nyári szezonban sem szabad elfelejteni, hiszen a hajszárító, illetve a hajformázó eszközök ilyenkor is károsíthatják a hajat.

Van különbség a saját tincsek és a póthaj ápolása között?

Alapvetően mindkét típusú hajra igaz, hogy csak a megfelelő ápolás esetén lesz szép, csillogó és egészséges a frizura. Ha úgy döntesz, pót tincsekkel egészíted ki saját frizurádat, akkor számolnod kell azzal, hogy a hajápolásra szánt idő jóval hosszabb lesz, mint ahogy azt már megszoktad. Attól, hogy a póthaj nem élő haj, ugyanolyan törődést és odafigyelést igényel, mint a saját haj.

hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Az ápolás legalapvetőbb kelléke a megfelelő sampon

Póthaj felrakása után mindenképpen olyan sampont válassz, ami sem alkoholt, sem kőolajszármazékot nem tartalmaz, hiszen ezek oldják a keratint, ezáltal károsítják a felhelyezett pót tincseket, és az illesztéseket is. Ugyanez vonatkozik a balzsamokra és kondicionálókra is, ahol szintén fontos, hogy milyen összetevőket tartalmaz.

Fényvédelem

A nyári hónapokban az erős UV sugarak nemcsak a bőrt és a saját hajunkat károsítják, hanem a póthajat is. Mosás után permetezz egy kis fényvédőt a pót tincsekre, és finoman oszlasd el. Ez megvédi a hajat a károsodástól.

Hidratálás

Ahogy a saját tincsek, úgy a póthaj is kiszáradhat, fénytelenné és nehezen kezelhetővé válhat a nagy nyári melegben. Érdemes bizonyos időközönként egy mélyhidratáló pakolást tenni a hajra, ami megőrzi a saját és a póthaj természetes egészségét és nedvesség tartalmát.

Benthagyó kondicionáló

Hajad nagyon hálás lesz érte, ha egy kis extra törődést adsz neki a nyári szezonban. Válassz olyan benthagyó kondicionálót, ami az ápoló és hidratáló összetevők mellett keratint is tartalmaz, ami kifejezetten jó hatással van a póthajra, valamint az illesztésekre.

Extra tipp

Ha a strandon szereted összefogva hordani a hajad, vagy inkább befonod, akkor ügyelj arra, hogy lazán tedd. A fonat és a copf ne legyen túl erős, így megtudod előzni, hogy a haj matt, fénytelen és gubancos legyen.

Ha te is szeretnél hosszú, dús és gyönyörű frizurát, és szeretnéd, hogy póthajadat valódi profik készítsék el, akik kizárólag minőségi anyagokkal és hajakkal dolgoznak, akkor várunk téged szeretettel Szigetszentmiklóson, a Fantastichair Hajstúdióban! Az elkészült frizura mellé hajápolási tanácsokat is adunk, hogy minél tovább megőrizheted saját és pót tincseid szépségét és egészségét.

hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Vedd fel velünk a kapcsolatot, várunk téged is Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban!