Sokakban kérdéseket vethet fel, hogy miért kerül egyik helyen 10.000 Forintba, máshol pedig 30-40.000 Forintba egy-egy balayage festés? A válasz: több tényezőtől is függ, hogy ki milyen áron dolgozik. Ilyen például a helyszín, a szakértelem, a tapasztalat és a felhasznált anyagok. Nyilván elsőre a legtöbben az olcsóbb opciót választanák, de ezt nem javasoljuk, most el is mondjuk miért. Olvass tovább, és megtudhatod, miért ilyen drága a balayage festés, és hogy miért érdemes mégis ezt választani!

Balayage=A francia eredetű szó jelentése sepregetés. A balayage technika nem csak a haj világosításáról vagy színezéséről szól. Ez egy összetett és kifinomult technika, ahol a szakember finom, sepregető mozdulatokkal (szabadkézi technika) festi a hajat. A sötétebb és a világosabb tincsek egymást váltják, aminek eredményeképp természetes színárnyalatok születnek.
Egy szakszerűen kivitelezett balayage festés 3-4 órát vesz igénybe. Nincs kész 1-2 óra alatt, ha mégis ezt ígérik, az valószínűleg inkább „olcsó balayage”, ami se nem tartós, se nem szép.

Balayage árak: Mitől függ, hogy mennyi lesz a végösszeg?

A balayage technika és annak alkalmazása igazi művészet. Az ár meghatározásnál azonban fontos figyelembe venni bizonyos tényezőket, hiszen mind-mind hatással van a végösszegre. Hogy jobban átlásd, összeszedtük a végső árat leginkább befolyásoló tényezőket:

» Hajhossz: A balayage árakat komolyan befolyásolhatja a hajhossz, hiszen az ár egyik fő alkotóeleme az anyagköltség. Egy hosszabb haj esetén sokkal több festékre van szükség, mint egy rövid haj esetén. Na meg az sem mindegy, hogy milyen stílusú balayage festést szeretne a vendég. Például a nem teljes hajhosszra kiterjedő festésnél nincs szükség annyi festékre, míg radikális változástatásnál nem csak több termékre, hanem több alkalomra is szükség lehet.

» Felhasznált alapanyagok: Az egyik legfontosabb tényező a felhasznált termékek márkája és minősége. Egy olcsó szőkítőpornál nincs semmilyen kötésvédelem, így roncsolja a hajszerkezetet. De ugyanez elmondható a melírfóliáról is, hiszen ha a drága melírfólia helyett a fodrász inkább a háztartási fóliát alkalmazza, azzal csak árt a hajnak, mert a fém ionok kioldódnak belőle.

» Szakértelem, tapasztalat: Nyilván egy kezdő fodrász nem kér el annyit egy balayage festésért, mint egy gyakorlott, évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember. A szakmában eltöltött évek, a megannyi elkészített frizura és elégedett vendég mindig jó ajánlólevél egy új vendég számára, emiatt pedig az ár is magasabb. Gyakorló fodrász sokszor még anyagáron dolgozik, de mivel nem profi, ezért a végeredmény nem biztos, hogy 100%-ban olyan lesz, amilyet elképzeltél.

» Szalon elhelyezkedése: Nem mindegy, hogy hol helyezkedik el a szalon, hisz a belvárosban jóval magasabbak az árak minden tekintetben: bérleti díj, a rezsiköltség és így tovább. Nyilván emiatt a szolgáltatások is többe kerülnek, mint mondjuk egy város szélén elhelyezkedő fodrászat esetében.

Mi a reális összeg egy balayage festésért?

Egy laikus vendég talán 10.000 forintot mondana, de ez egyáltalán nem reális. Ha végignézel sok-sok fodrászati árlistát, láthatod, hogy átlagosan 30-40.000 Forintot kérnek el egy balayage festésért. És hogy miért? A vendég nem számol azzal, hogy milyen egyéb költségek vannak magán a festésen felül. Az elkért összeg több dologból tevődik össze: minőségi professzionális termékek, drága munkaeszközök, bérleti díj, szakértelem, továbbképzések, marketing költségek, kényelem, kiszolgálás.

10.000 Forintból nem lehet olyan munkát kiadni a kezünkből, amilyet a vendég is elvárna. Képzeld csak el, hogy elmész egy olyan fodrászhoz, aki mindössze ilyen kis összegért elkészíti neked a hosszú, balayage frizurát. Szerinted milyen végeredményt kapsz? Ennyi pénzből nem lehet tartós, szép frizurát készíteni, és 1 hónap múlva már újra jöhetsz festetni, újabb 10 ezer forintért…Így 3-4 hónap múlva már a bűvös 40.000-nél vagy. Ennyiért már egy profi fodrász is festett volna neked balayage hajat, de azt minimum 3-4 hónapig nem kell újra festetni. Na, melyik éri meg jobban?

Mivel mindenkinek más a haja, így nem lehet pontos összeget meghatározni. Javasoljuk, hogy mindig előre konzultálj fodrászoddal, hogy ne érjen meglepetés fizetésnél.

balayage árak balayage festés árak olcsó balayage fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Ajánlatunk:

Úgy döntöttél, hogy jöhet a professzionális balayage festés?
Jó döntés, hisz így több hónapig is csodaszép hajjal tündökölhetsz. Nálunk erre lehetőséged van, ugyanis balayage és ombre festéssel is vár szalonunk. Kíváncsi vagy az árakra? Nézd végig árlistánkat, vagy keress minket elérhetőségeinken, ahol további tájékoztatást is nyújtunk szolgáltatásainkról!

Érdemes spórolni rajta?

Egy átlagos festéshez képest sokkal többe kerül a balayage, így nem csoda, hogy sokan spórolnának a költségein, főleg ezekben a kiszámíthatatlan időkben. Ezt azonban még így sem ajánljuk, hiszen ha kiszámolod az összköltséget, amit egy „olcsó balayage”-ra költesz egy év alatt, akkor már szinte ugyanott vagy, mintha a drágábbat választottad volna. Sőt!

Olcsó balayage esetén nem biztos, hogy természetes hatású lesz a végeredmény, arról nem is beszélve, hogy milyen károkat tehet a hajadban a nem megfelelő termék alkalmazása és a technika teljeskörű ismeretének hiánya. A végén még többet kell költened a hajad helyreállítására, mint amennyibe a professzionális balayage festés került volna.

Amivel esetleg spórolni tudsz drágább balayage festésnél: A saját hajszínedhez közel álló színt vagy színeket érdemes festetni, így a lenövés nem lesz olyan feltűnő, és akár fél évig is kihúzhatod egyetlen festéssel. Másik tipp még, hogy természetesebb színeket válassz, ne például lilát, aminél sokkal feltűnőbb a szín kikopása.

Szerintünk megéri inkább többet fizetni, de legalább biztosan azt fogod kapni, amire vágysz.

Mikor kell újra festetni?
Ez a technika hosszabb ideig tart, akár 3-6 hónap is eltelhet két festés között. Szőke esetében inkább hamarabb, mint később, hiszen a szőke tincsek hamarabb sárgulnak, így 3 hónap környékén már érdemes frissíteni. Az eredeti hajszínhez közeli színekkel festett balayage-t több hónapig is élvezheted. Radikális színváltoztatásnál már 2 hónap után érdemes újra ellátogatni a szalonba.

Honnan lehet tudni, hogy melyik fodrász a megfelelő?

Először is nézd meg a véleményeket és az elkészült munkákat, hogy teljes képet kapj arról, hogy milyen szolgáltatást kapsz egy adott fodrásztól. Egy jó szakember időt szán arra, hogy elbeszélgessen veled a hajaddal kapcsolatos kívánságaidról, megvizsgálja, hogy hajad alkalmas-e a balayage festésre, és tanácsokkal lát el.

Néhány nálunk készült balayage frizura…

Most már tudod, mi a jó döntés? Jelentkezz be hozzánk, és mi megalkotjuk álmaid balayage frizuráját! Várunk téged is Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban!