Jelenlegi hely

Póthaj ápolása

Hajhosszabbítás utáni ápolás!

A hajhosszabbítást követően nem spórolhatjuk meg a hajápolásra szánt időt és pénzt!…Sőt, bármely technikáról (hajfelvarrás, hőillesztés, mikrogyűrűzés) legyen is szó, a hajápolás hosszú perceket is igényelhet…többet, mint azelőtt. A beavatkozást követően ugyanis már nem csak természetes hajunkról kell gondoskodni, hanem „vendéghajunkról” is. A kiváló minőségű póthajból is válhat szénaboglya frizura, ha nem a megfelelő eszközöket és ápolószereket alkalmazzuk. A hajhosszabbítást követően a beillesztett póthaj ugyanis élettelen, így teljesen más ápolást követel meg gazdájától.

Fontosnak tartjuk, hogy vendégeinket könnyen alkalmazható, hasznos fogásokkal lássuk el, hiszen a hajhosszabbítást követően csak akkor tud hosszantartó szépségű maradni a haj, ha a megfelelő módon ápolják azt.

Íme tehát, néhány hasznos tanács, a póthaj teljes körű ápolására!

Póthaj fésülése:
Ahogy már említettük a póthaj más ápolási eszközöket, „rituálékat” igényel, mint saját hajunk. Nincs ez másképp a fésülködéssel sem, hiszen az eddig használt keféket, fésűket, akár el is felejthetjük.
Speciális fésűt használjunk, melynek igen puha és nem egyforma hosszúságú sörtéi vannak!
Naponta legalább két alkalommal, lassú mozdulatokkal fésüljük a hajat!
Az illesztéseknél ellentartjuk azt a tincset, amelyiket éppen fésüljük, így elkerülhetjük, hogy az illesztés megsérüljön, vagy elmozduljon.
Minden reggel és este óvatosan, de alaposan fésüljük át a hajat, különben berasztásodhat!

Hajmosás:
A póthajat 2-3 naponta szabad mosni, különben nagymértékben károsodhat!
Közepes hőmérsékletű vizet használjunk, ugyanis a forró víztől a haj károsodhat, és az illesztések is elengedhetnek.
Ülő vagy álló pozícióban a zuhany alatt mossuk hajunkat!
Kerüljük az alkohol vagy kőolaj tartalmú hajápolószereket, samponokat, ugyanis ezek oldhatják a keratint, így az illesztések is elengedhetnek és a haj is roncsolódhat. Ugyanez vonatkozik a gyümölcsolajokat-savakat tartalmazó szerekre is!
Hajbalzsam esetén a jojoba olaj, keratin vagy szilikon tartalmú készítmények tekinthetőek a legjobb választásnak. Ezeket érdemes kb. 15-20 percig a hajon hagyni! A legjobb, ha kifejezetten erre a célra, speciális ápolószereket vásárolunk, mert azok biztosan a kívánt eredményt hozzák! Nem érdemes ezeken a készítményeken spórolni, hiszen ha melléfogunk, akkor sokkal nagyobb értékű kárt tehetünk a hajban a figyelmetlenül megválasztott szerekkel.

Hajszárítás:
A legbiztosabb, ha hagyjuk magától megszáradni hajunkat, így ugyanis kevésbé roncsolódik.
Ha mégis a „mesterséges” hajszárítás mellett döntünk, akkor azt akkor célszerű, amikor a haj már éppen csak nedves.
Tilos forró levegővel szárítani a póthajat, ugyanis ez szintén az illesztések és a haj élettartamát csökkenti.

Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed,
és a hajhosszabbítást követően ennek megfelelően jársz el,
akkor akár 2-3 hónapig is gyönyörködhetsz hosszú, dús fürtjeidben!

Nike air jordan Sneakers | Footwear