GYIK – Póthaj ápolása

A hajhosszabbítást követően nem spórolhatjuk meg a hajápolásra szánt időt és pénzt, sőt! Bármely technikáról (hajfelvarrás, hőillesztés, mikrogyűrűzés) legyen is szó, a hajápolás hosszú perceket is igényelhet. A beavatkozást követően ugyanis már nem csak természetes hajunkról kell gondoskodni, hanem „vendéghajunkról” is. A kiváló minőségű póthajból is válhat szénaboglya frizura, ha nem a megfelelő eszközöket és ápolószereket alkalmazzuk. A hajhosszabbítást követően a beillesztett póthaj ugyanis élettelen, így teljesen más ápolást követel meg viselőjétől.

Fontosnak tartjuk, hogy vendégeinket könnyen alkalmazható, hasznos fogásokkal lássuk el, hiszen a hajhosszabbítást követően csak akkor tud hosszantartó szépségű maradni a haj, ha a megfelelő módon ápolják azt.

Egy fontos kérdés: a garancia

A hajhosszabbítás minőségi európai hajakból történik, de természetesen az általad hozott hajat is szívesen felrakjuk.

DE NAGYON FONTOS: Csak saját munkára vállalunk garanciát! Ha nem az általunk javasolt termékekkel ápolod a póthajat, akkor a garancia érvényét veszti. Ugyanez vonatkozik arra is, ha más fodrász munkájával jössz javításra!

Mennyi hajat vásároljunk hajhosszabbításhoz, hajdúsításhoz?

Hajhosszabbításhoz átlagosan 100-120gr hajra van szükség, de vékonyszálú haj esetén ennél kevesebb mennyiség is elegendő. Dús, vastagszálú haj esetén több hajra van szükség.

Hajhosszabbítás, hajdúsítás esetén mennyi ideig maradhat fent a haj?

Ideális hordási idő 2-3 hónap, de függ a saját haj növekedésének mértékétől. Leszedés után a póthajat többször vissza lehet rakni.

Mennyi ideig hordható a póthaj?

Megfelelő ápolás mellett 1,5 – 2 évig hordható.

Mennyi időt vesz igénybe a hajhosszabbítás felrakása?

A tincses hajhosszabbítás – dúsítás időtartama 2 – 4 óra, a hajfelvarrás időtartama pedig 1 – 1,5 óra.

Kinek ajánlott a hajdúsítás?

A hajdúsítás kiválóan alkalmas vékony szálú, ritka hajak tömegnövelésére. A dúsításhoz szükséges póthaj mennyisége általában 60 -70gr haj. Természetes megoldás, észrevétlen a saját hajban.

Kinek nem javasolt a hajhosszabbítás, hajdúsítás?

Nem javasolt a hajhosszabbítás erősen hulló hajnál, érzékeny, beteg, allergiás fejbőr esetén.

Hajhosszabbítás utáni ápolás!

Íme tehát, néhány hasznos tanács, a póthaj teljes körű ápolására!

Hogyan kezeljük a hosszabbított hajat?

Ami nagyon fontos, hogy közvetlen hő ne érje az illesztéseket, valamint kémiai anyagokat ne használjunk a tincsek illesztésénél. Ha ezt a két dolgot nem tartjuk be felolvad az illesztés, felbomlik, vagy lecsúszik a tincs. Hajhosszabbítás után a festést vagy a dauerolást érdemes szakemberre bízni.

Hogyan kell fésülni a póthajat?

Ahogy már említettük a póthaj más ápolási eszközöket, „rituálékat” igényel, mint saját hajunk. Nincs ez másképp a fésülködéssel sem, hiszen az eddig használt keféket, fésűket, akár el is felejthetjük.

  • Speciális fésűt használjunk, melynek igen puha és nem egyforma hosszúságú sörtéi vannak!
  • Naponta legalább két alkalommal, lassú mozdulatokkal fésüljük a hajat!
  • Az illesztéseknél ellentartjuk azt a tincset, amelyiket éppen fésüljük, így elkerülhetjük, hogy az illesztés megsérüljön, vagy elmozduljon.
  • Minden reggel és este óvatosan, de alaposan fésüljük át a hajat, különben berasztásodhat!

Mi a helyzet a hajmosással?

A póthajat 2-3 naponta szabad mosni (ülő vagy álló pozícióban a zuhany alatt), különben nagymértékben károsodhat! A legjobb, ha közepes hőmérsékletű vizet használunk, ugyanis a forró víztől a haj károsodhat, és az illesztések is fellazulhatnak.

Kerüljük az alkohol vagy kőolaj tartalmú hajápolószereket, samponokat, ugyanis ezek oldhatják a keratint, így az illesztések is elengedhetnek és a haj is roncsolódhat. Ugyanez vonatkozik a gyümölcsolajokat-savakat tartalmazó szerekre is!

Hajbalzsam esetén a jojoba olaj, keratin vagy szilikon tartalmú készítmények tekinthetőek a legjobb választásnak. Ezeket érdemes kb. 15-20 percig a hajon hagyni! A legjobb, ha kifejezetten erre a célra, speciális ápolószereket vásárolunk, mert azok biztosan a kívánt eredményt hozzák. Nem érdemes ezeken a készítményeken spórolni, hiszen ha melléfogunk, akkor sokkal nagyobb mértékű kárt tehetünk a hajban a figyelmetlenül megválasztott szerekkel.

Hogyan kell szárítani a hajat?

A legbiztosabb, ha hagyjuk magától megszáradni a hajat, így ugyanis kevésbé roncsolódik. Ha mégis a „mesterséges” hajszárítás mellett döntünk, akkor azt akkor célszerű, amikor a haj már éppen csak nedves.

Tilos forró levegővel szárítani a póthajat, ugyanis ez szintén az illesztések és a haj élettartamát csökkenti!

Lehet festeni, vasalni, formázni a póthajat?

Természetesen lehet festeni, színezni, a póthajat, de érdemes szakemberre bízni. Fontos, hogy az illesztett részekre ne tegyünk pakolókrémet, balzsamot, mert megcsúszhatnak a tincsek. Hajvasalásnál is vigyázni kell az illesztett részekre, hogy hő ne érje.

Ha ezeket a szempontokat figyelembe veszed, és a hajhosszabbítást követően ennek megfelelően jársz el, akkor akár 2-3 hónapig is gyönyörködhetsz hosszú, dús fürtjeidben!