Hogyan kell helyesen hajat mosni? Ez egy olyan kérdés, amit nem igazán szoktunk feltenni magunknak, csak csináljuk. Kiválasztunk egy sampont, esetleg egy balzsamot, gyorsan megmossuk a hajunkat, és már kész is vagyunk. Pedig, ha tudnád, mennyit árthatsz a hajadnak a nem megfelelő hajmosással, akkor biztosan másképp csinálnád. Olvas tovább, mert legújabb cikkünkben eláruljuk a helyes hajmosás titkát.

Vannak bizonyos termékek és lépések, amiknek nem szabad kihagyni hajmosáskor. Nem elég csak samponnal megmosni a hajat, de az sem mindegy, hogy milyen termékeket használunk. Az egyik legfontosabb dolog amire oda kell figyelni az az, hogy mindig a hajtípusnak megfelelő terméket használj.

Ha zsírosodik a hajad, akkor válassz ennek megfelelő termék családot. Ha hajad száraz, fektess nagyobb hangsúlyt a hidratálásra. Manapság már könnyű dolgunk van, hiszen minden haj, illetve fejbőr problémára, illetve hajtípusra találunk megfelelő termékeket.

Professzionális, vagy drogériás? Melyiket válaszd?

Nem véletlen, hogy a fodrászok mindig a professzionális termékek használatát javasolják. Ezekben sokkal nagyobb mennyiségben találhatóak meg a haj számára elengedhetetlen ásványi anyagok, vitaminok, és egyéb hatóanyagok. Mélyrehatóbban képesek táplálni a hajat, és hatásuk sokat tovább érezhető, mint a hatóanyagokban kevésbé gazdag, drogériás társaik. Sokkal kevesebb is kell belőlük egy-egy használat alkalmával, és bár lehet, hogy magasabb az ára, mégsem fog olyan hamar elfogyni.

Természetesen a drogériában is lehet találni szuper termékeket, de ha igazán jót szeretnél tenni a hajaddal, akkor mindig válaszd a professzionális hajápolási termékeket.
hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Elég csak a sampon? Más nem is kell?

Nem, szükséged lesz még balzsamra is. A balzsam nemcsak könnyen kifésülhetővé teszi a hajat, de ápolja, és kondicionálja is. Érdemes a samponhoz tartozó balzsamot választani, így remekül ki tudják egészíteni, és erősíteni egymás hatását. A sampon megtisztítja a hajad, a balzsam pedig ápolja és feltölti.

TIPP:

A balzsamot mindig a samponos hajmosást követően vidd fel a hajadra. A felesleges vizet itasd fel egy törölközővel, de ne dörzsöld, csak finoman tamponáld. A balzsamot egyenletesen oszlassuk el a hajadon, majd egy finom fésű segítségével alaposan fésüld át. Így lesz elég ideje beépülni a hatóanyagoknak a hajba, ami sokkal kezelhetőbb is lesz a hajmosás után.

Mik a helyes hajmosás lépései?

A siker kulcsa nemcsak a megfelelő termékek használatában, de a helyes sorrend betartásában is rejlik.

» Először jön a sampon, méghozzá kétszer. Tehát: öblítés, sampon, öblítés, sampon, és megint öblítünk.

» Ezután következik a balzsam, és a már előbb említett kifésülés. Miután ezzel végeztél, a balzsamot is öblítsd ki a hajadból.

» Itasd fel a felesleges vizet a hajadból, és a kifésülés előtt használj valamilyen benthagyó kondicionálót, kifésülést segítő terméket. Meglátod, ezzel sokkal könnyebb dolgod lesz.

» És már jöhet a hajszárítás.

Ha ezeket a lépéseket betartod, és a megfelelő termékeket használod, a hajad meg fogja neked hálálni!

Ha viszont szeretnéd inkább profira bízni a hajmosást, és szeretnél egy kis pihentető, kényeztető énidőt adni magadnak, akkor jelentkezz be hozzánk hajmosásra. Vedd igénybe hajmosás bérletünket, és élvezd az extra kedvezményeket.

hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Vedd fel velünk a kapcsolatot, várunk téged is Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban!