A hajhosszabbítás napjaink egyik legfelkapottabb fodrászati szolgáltatása, ám sokan nincsenek tisztába ennek előnyeivel és hátrányaival. Legújabb cikkünkben összeszedtük azokat a legfontosabb információkat, melyek megismerése nagyon fontos a sikeres hajhosszabbítás szempontjából.

Kinek jó a hajhosszabbítás?

$

Akinek haja vékonyszálú, esetleg nehezen nő meg.

$

Aki rövid hajjal rendelkezik, de már régóta hosszú tincsekről álmodozik.

$

Aki a hosszabb haj mellett, dúsabb hajat is szeretne.

$

Akinek valamilyen betegség miatt kihullott a haja.

Fodrászat hajformázás

Az egyes hajhosszabbítás technikák előnyei és hátrányai

Hajfelvarrás fonattal:

Ez az egyik legrégebbi technika, mely során fonallal kell rögzíteni a sorokba fűzött póthajat. Nagy előnye többek között, hogy kíméletes, ragasztó vagy vegyszer nélkül készül, nem jár hőterheléssel, valamint gyorsan leszedhető és felrakható. Hátránya, hogy a tartófonat miatt viselése nem annyira kényelmes, illetve gyakrabban kell újrarakni.

Gyűrűs hajfelvarrás:

A klasszikus hajfelvarrás modernebb változata, melynél nem a fonatokra varrják a sorokat, hanem mikrogyűrűkkel rögzítik. Előnye, hogy kevésé látszódik a fonatos változattal szemben. A hátrányai pedig hasonlóak az előző verzióhoz.

Mikro- és nanogyűrűzés:

A technika lényege, hogy gyűrűvel vékony tincseket fűznek a saját hajra, majd gyűrűkkel összenyomják. Nagy előnye, hogy a haj jó eloszthatósága miatt rendkívül természetes hatású. Emellett itt sincs szükség ragasztóra, vegyszerre, hőterhelésre. Hátulütője többek között, hogy megtörheti a saját hajat, a gyűrűk látszódhatnak és kényelmetlenek lehetnek. Legalább 2-3 havonta újra kell illeszteni őket az esztétikus látvány érdekében.

Hüvelyes hajhosszabbítás:

Hasonló technika, mint a mikro-és nanogyűrűzés. Előnyei közé tartozik, hogy szintén természetes hatású, illetve ennél sincs szükség ragasztóra vagy vegyszerre. Hátránya, hogy a hüvelyek hosszúsága miatt kilátszódhatnak, nem egyszerű fésülni és megszárítani, valamint a hüvelyeket nem lehet tisztítani.

Hőillesztés: A tincses póthajat hőre lágyuló ragasztóval vagy keratinnal illesztik az eredeti hajhoz. Ez egy tincses technika, ezért természetes hatást kölcsönöz, szinte alig láthatóak az illesztések. Ám érzékenyek lehetnek a különböző samponokra vagy balzsamokra, a magas hőmérséklet nem tesz jót a saját hajnak, sokáig tart a leszedés és felrakás, és rendkívül igénybe veszi a hajat.

Minden, amit a hajhosszabbításról tudni kell vendégként

Milyen hátulütője lehet a hajhosszabbításnak?

A hajhosszabbítás egy költséges művelet, ezért alapos utánajárás után válasszuk ki azt a szakembert, aki elkészíti a hajhosszabbítást. Rossz választás esetén nem csak a végeredmény lesz fájó, hanem még hajunk is károsul. De nem csak ennyiből áll egy hajhosszabbítás. Annak, akinek még sosem volt póthaja, ügyelnie kell arra, hogy a póthajat folyamatosan rakatni kell és húzhat is. Az utóápolás szintén fontos része a folyamatnak, hiszen megfelelő odafigyelés és ápolás nélkül nem lesz tartós és szép a felrakott póthaj. De hogyan kell ápolni hajhosszabbítás után a hajat? Itt megtudhatod:

Minden, amit a hajhosszabbításról tudni kell vendégként

Látható, hogy nem olyan egyszerű a hajhosszabbítás kérdése, mint ahogy gondolnánk. Mielőtt belevágnánk érdemes megfontolni, hogy tényleg tökéletes megoldás-e számunkra, tudjuk-e megfelelően karbantartani. Ha úgy döntöttél, hogy belevágnál, akkor hajstúdiónkban elkészítjük számodra azt a frizurát, amit szeretnél. Számos hajhosszabbítási technika közül tudsz válogatni, de bármelyiket is választod, nálunk nem fogsz csalódni az eredményben.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, várunk téged is Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban!