A hajhullás egy bizonyos mértékig természetes folyamat, hiszen hajszálaink folyamatosan cserélődnek. Nem mindegy azonban, hogy mikor, és milyen intenzíven jelentkezik a hajhullás. Vannak időszakok, amikor a kihullott hajszálak mennyisége jóval több, mint azt eddig megszoktad, de nem minden esetben kell ettől megijedni. Mondjuk is, hogy miért nem.

Biztosan észrevetted már, hogy tavasszal és ősszel is intenzívebb lehet a hajhullás, ez egy teljesen természetes jelenség. Most azt is megtudhatod, hogy ezt mi okozza, és mikortól érdemes ezzel komolyabban is foglalkozni.

Az évszakokkal kapcsolatos változások nem egyformán jelentkeznek mindenkinél. Van, akinek a szervezetét ez jobban megviseli, ők tavasszal és ősszel intenzívebb hajhullást is tapasztalhatnak, mint az arra kevésbé érzékenyek. Van, aki szinte észre sem veszi, hogy hullana a haja, míg mások komoly küzdelmet folytatnak a hajhullás ellen.
A hajhagymának 3 „életszakasza” van. Az anagén, más néven növekedési fázis tart legtovább, akár 5 évig is. Ezt követi a katagén, vagyis nyugalmi szakasz, ahol a hajszál már nm él, de még nem is halt el teljesen, és nem hullott még ki. Végül pedig a telogén, azaz elhalási szakasz következik, ahol a hajszál már teljesen elhalt, de mindaddig nem hullik ki, amig új hajszál nem nő a helyére.

Ősszel az időjárás változásának, és egyéb negatív hatásoknak köszönhetően lelassulhat a hajhagymák növekedési szakasza, vagyis az anagén fázis. Ez okozza azt, hogy mivel hamarabb ér véget a növekedés, hamarabb is jön el a kihullás fázisa is. A nyáron vitaminokkal és ásványi anyagokkal feltöltött raktárak ilyenkor már kimerülőben vannak, eljönnek a hidegebb napok, és beköszönt a szélsőséges időjárás. Ez nemcsak a lelkünknek, de a hajunknak sem tesz jót. Ilyenkor már jóval kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ezáltal jóval kevesebb értékes tápanyagot juttatunk be a szervezetünkbe.

hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Mit tegyél az őszi hajhullás ellen?

» Táplálkozz megfelelően!

Fontos, hogy ősszel és télen is helyesen táplálkozz, és megadd a szervezeted számára szükséges legfontosabb vitaminokat és ásványianyagokat. Válassz olyan ételeket, alapanyagokat, amelyek az egészséges haj számára fontos vitaminokban gazdagok. Egyél sok répát, célkát, citromot és narancsot, mert ezek amellett, hogy erősítik az immunrendszered, a hajhagymákra is rendkívül jó hatással vannak.

» Igyál elegendő folyadékot!

Ahogy elmúlnak a forró nyári napok, hajlamosak vagyunk jóval kevesebb vizet inni, pedig erre szervezetünknek éppoly nagy szüksége van ősszel és télen is, mint nyáron.

» Vitamint a hajnak!

Érdemes ilyenkor belülről is támogatni a hajat, és kifejezetten a hajhagymás egészségének megőrzésére kifejlesztett vitaminokat fogyasztani. Ezeket általában elég kúraszerűen, tavasszal és ősszel fogyasztani.

Mit tegyél, ha erősebb hajhullással küzdesz, és nem elég csupán az egészséges táplálkozásra és vitaminbevitelre odafigyelni?

Raywell Bio Tea sampon

Vendégeinknek már régóta bizalommal ajánljuk a Raywell Bio Tea hajhullás elleni termékcsaládját, hiszen azt tapasztaljuk, hogy valóban látható eredményeket garantál. Értékes zöld tea kivonatot is tartalmaz, ami belülről támogatja a hajszálakat, és az illata is isteni lesz tőle. smile Különleges hatóanyagainak köszönhetően regenerálja a hajhagymákat, amelyek ennek köszönhetően életerős hajszálakat képeznek. A benne található zöld kávé és menta serkenti a fejbőr véráramlását, és stimulálja a hajhagymákat. A sampon 2 féle kivitelben is elérhető, nőknek, és férfiaknak, a két nem külön igényeire szabva.

Raywell Bio Tea ampulla

A fokozott hatás érdekében érdemes a sampont kiegészíteni a hozzá tartozó ampullával is, amely japán kamélia olajat is tartalmaz, amely táplálja a fejbőrt és a hajhagymákat. Tartalmaz még a samponhoz hasonlóan zöld te, zöld kávé és menta kivonatot is, valamint kollagént, amely visszaadja a haj rugalmasságát. Az ampullát érdemes kúraként alkalmazni.

Fontos azonban tudni, hogy ha nagy mértékű hajhullást tapasztalsz, az akár betegségre is utalhat. Ilyen esetben érdemes minél előbb szakemberhez, orvoshoz fordulni.

Ha Te is szeretnéd, hogy hajad újra ragyogó és egészséges legyen, próbáld ki a Raywell Bio Tea hajhullás elleni termékcsaládot, melyet megtalálsz a Fantastichair Hajstúdióban!

hajregenerálás károsodott haj hajregeneráló kezelés fantastichair hajstúdió szigetszentmiklós

Vedd fel velünk a kapcsolatot, várunk téged is Szigetszentmiklóson a Fantastichair Hajstúdióban!